štvrtok 2. marca 2017

Červík Ervín

Pojinko odporúča




Červík Ervín - Andrea Gregušová


Tak z tejto knižky sa určite raz stane (ak už sa tak medzičasom nestalo) slovenská detská klasika! Seňorita Gregušová má skutočný talent. A to je dar od Boha, s ktorým treba narábať uvážlivo. A ona to vie a koná podľa toho. Všetky jej knižky sú výborné. Táto je geniálna. Ak si myslíte, že Pojinko preháňa len kvôli tomu, že sa vzhliadol v sympaťákovi Ervínovi, tak ste na omyle. Červíčkovská spriaznenosť s tým nemá čo robiť. Pojinko je na Ervína hrdý nie preto, že je červíček, ale preto, lebo je to chlapík!
A na Andreu Gregušovú preto, lebo sa jej podarilo vytvoriť dokonalú detskú knižku.
Má všetko, čo má obsahovať správna kniha pre deti plus ešte niečo naviac. Dobrodružstvo, humor a pekné posolstvo je zastúpené rovným dielom. A to celé je vyrozprávané cez vynikajúci príbeh. A ten príbeh je napísaný tak šikovne a milo!!! Nuž, keď je niečo skvelé, netreba šetriť chválou, to je Pojinkove heslo. Musím robiť všetko pre to, aby sa dobrá kniha dostala medzi čitateľov. To je zas moja príjemná povinnosť a moja úloha.

Začnem tým, že knižku po zásluhe odmením Pojinkovou medailou za rozmilosť a pufňatosť!

A Vy zas môžte začať tým, že budete Ervína sprevádzať, po strate domova, dlhou a strastiplnou cestou až ku rodnej jablonke.
A on sa Vám za to odmení krásnymi chvíľami, ktoré strávite pri čítaní tejto červíčej kroniky.

A pozor, pozor! Hravých čitateľov čaká aj bonus v podobe stolnej spoločenskej hry, ktorú knižka obsahuje. 

Pojinkovi kamaráti, psíkovia Placúšik a Placinko túto knižku zbožujú.


ukážka:







info:
ilustrácie: Juraj Martiška (tak roooozkošné a smiešne ilustrácie zároveň som už dlhšie nevidel :))
vydal: Slovart, 2009
počet strán: 102
trošku väčší formát, pevná väzba
ideálny čitateľský vek je okolo 8 rokov. Ervína si ale zamilujú aj starší. A zas mladší budú radi počúvať jeho príbehy, keď im ich budú rodičia predčítať.
pre chlapcov aj dievčatá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára