nedeľa 14. augusta 2016

Musíš si priniesť klobúk

Pojinko upozorňuje na knižku:




Musíš si priniesť klobúk 

napísal: Simon Philip

nakreslila: Kate Hindley


Krásna, vtipná knižka s nápadom! A s výbornými, humornými ilustráciami. A samozrejme plná humorných situácií. A veľmi inovatívna k tomu. A...a...a, no skrátka, viem si živo predstaviť, že sa postará malým čitateľom o milé a zábavné chvíľky (veď sám Pojinko sa pri čítaní rozkošnícky krútil a zvíjal od pobavenia). Najlepšie, keď to budú chvíľky strávené spolu s rodičmi. Lebo hoci je v knihe textu máličko (prevládajú milé ilustrácie), nie je ani tak určená pre raných "samo-čitateľov" boriacich sa s prvými písmenkami, ako pre škôlkarov a predškolákov. Pojinko by knihu mohol zaradiť do kategórie tzv. "picture books" - obrázkových kníh, kde sú to priamo ilustrácie, ktoré fungujú ako forma rozprávania a sú veľmi dôležité, možno povedať, že dominantné. Pri takomto druhu kníh je veľmi dôležité ako sú kresby vyhotovené, pretože na nich kniha stojí a s nimi aj padá... Táto však nepadne ;) Sú skutočne bravúrne. 
Deckám sa knižka bude určite páčiť, krásne im priblíži atmosféru pojašených detských osláv:) Ak si takú nezažili "naživo", tak im ju doprajte aspoň knižne.
A pozor! Nepomýľte si dvere ;)

P.S. Nemusíte si so sebou priniesť ani baletnú sukničku, ba ani slona ;) stačí táto knižka.


ukážka:








info:
vydal: Enigma, 2016
počet strán: 32
pevná väzba, atypický obdĺžnikový formát
veková hranica: 3+
pre chlapcov aj dievčatá

2 komentáre:

  1. Mimi sa tiež veľmi páči a nadšená bola aj z priložených nálepiek - čísla dverí, ktoré bolo treba nalepiť na správne dvere :-) Inak vekovú hranicu by som kľudne posunula o rok nižšie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vekovú hranicu posúvam. Vidím, že knižka je naozaj vhodná pre deti od 3 do 300 rokov :)

    OdpovedaťOdstrániť